Sağlık Bakanı Koca'dan sosyal medya paylaşımı çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgına karşı maske, mesafe, temizlik kurallarını hatırlatan bir mesaj hazırlayıp, takipçilerinizle paylaşın" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca'dan sosyal medya paylaşımı çağrısı
Sağlık Bakanı Koca'dan sosyal medya paylaşımı çağrısı

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
"Bugün profilinizden siz de bir tedbir mesajı verin. Salgına karşı maske, mesafe, temizlik kurallarını hatırlatan bir mesaj hazırlayıp, takipçilerinizle paylaşın. Bilip de uymayanlar için elden geldiğince etkili olsun."

'COVİD-19 ZOR BİR HASTALIKTIR, TEDBİR ALIN'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından koronavirüse karşı uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Bakan Koca, son yaptığı açıklamada, "COVİD-19, viral enfeksiyondur. Akciğerlerde, zatürre dediğimiz şiddetli iltihaplanma olur. İltihaplanma kana yeteri kadar oksijen taşınmasını ve karbondioksitin atılmasını önler. Bu sebeple nefes almak çok güçleşir. COVİD-19 zor bir hastalıktır. Riske karşı tedbir alın" dedi.

TEMASLI KİŞİLERİN POZİTİF VAKAYA DÖNÜŞME ORANLARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından temaslı kişilerin pozitif vakaya dönüşme oranlarını da açıkladı. ''Mayıs ayına kıyasla Türkiye genelinde 1,3 KAT ARTTI. İller bazında artış örnekleri: Şanlıurfa 1,7, Ankara 1,6, Diyarbakır 1,4, Gaziantep 1,3 kat. Bu verilerden çıkarmanız gereken sonuç; maske, mesafe, temizlik uyarısıdır.'' dedi.